Zastosowanie enzymów, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...
skrobi, wytwarza dekstryny (amylodekstryny) i daje zabarwienie fioletowe, erytrodekstryny - zabarwienie...
) 2 0,1-0,4% HCL lub H2SO4 3 ogrzewanie (120-130st C, 30-50min) 4 efekt= 50% dekstryn, 40% maltoza, 10...
cierpkości i lotnych kwasów tłuszczowych) b) dość silna (150-220) - dekstrynizacja skrobi (żółte dekstryny...
- wybijalność ( żywice syntetyczne, asflat , dekstrynę, melasę ,, tlemnek żelaza ) -Odp. Na wypalenie ( pył...
) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna jest produktem: a) hydrolizy amylozy...
dekstryn do cukrów prostych, za którą odpowiadają enzymy scukrzające, odbywa się jednocześnie z fermentacją...
, które są metabolizowane do dekstryn → maltotriozy →maltozy i niewielkich ilości glukozy. Występuje oprócz trzustki...
, co wiąże się z rozkładem skrobi do dekstryn o małych cząsteczkach znaczenie α i β amylazy w technol jest b...
rutylu AC,DC Celulozowe C celuloza, dekstryna AC,DC Utleniające O krzemionka, krzemiany AC,DC W procesie...