Dekstryny - strona 3

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1071

przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 784

skrobi, wytwarza dekstryny (amylodekstryny) i daje zabarwienie fioletowe, erytrodekstryny - zabarwienie...

Biochemia, Testy przykładowe cz3

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1498

) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna jest produktem: a) hydrolizy amylozy...

Izoenzymy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1442

, które są metabolizowane do dekstryn → maltotriozy →maltozy i niewielkich ilości glukozy. Występuje oprócz trzustki...

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1386

, co wiąże się z rozkładem skrobi do dekstryn o małych cząsteczkach znaczenie α i β amylazy w technol jest b...