Fermentacja masłowa - wykład
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Mikrobiologia
Fermentacja masłowa - fermentacja wywoływana przez bakterie masłowe. Równanie sumaryczne...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Fermentacja masłowa - fermentacja wywoływana przez bakterie masłowe. Równanie sumaryczne...
fermentacji. Spirytus surowy (tzw. okowita lub surówka) - produkt otrzymywany przez destylację...
dekstryny Bakterie fermentacji mlekowej: Heterofermentacja Różne gatunki Pediococcus Produkują...
6-30h 4) Fermentacja główna Przetwarzanie surowców (cukry) w etanol. Krótka i intensywna fermentacja...
, którego szybkość zależy od zawartości wody w miodzie, stosunku glukozy do fruktozy, zawartości dekstryn...
cukry szybko się rozkładają i przekształcają w CH4 i LKT. MONOSACHARYDY: skrobia dekstryny...
przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...
FERMENTACJE: Fermentacja alkoholowa Polega na rozkładzie cukrów prostych oraz dwucukrów do etanolu...
dekstryn do cukrów prostych, za którą odpowiadają enzymy scukrzające, odbywa się jednocześnie z fermentacją...
z rodziny Saccharomycetaceae i Cryptococcaceae. Copyright @ 2009 – Katedra Technologii Fermentacji...