Dekstryny

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1050

Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...

Trawienie węglowodanów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 35
Wyświetleń: 700

Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...

ŻYWIENIE W DNIE MOCZANOWEJ

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 28
Wyświetleń: 518

ograniczyć do połowy normy, - zwiększenie spożycie węglowodanów, - potrawy należy doprawiać dekstrynami...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 798

%) podczas trawienia-dekstryny-30 cząsteczek glukozy GLIKOGEN „skrobia zwierzęca” Występowanie: wątroba, mięśnie, nerki...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1463

, dekstryny, błonnik, pektyny, -naturalnym ich środowiskiem jest gleba. Udział bakterii masłowych w niszczeniu...

Żywienie w dnie moczanowej - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 497

ograniczyć do połowy normy, - zwiększenie spożycie węglowodanów, - potrawy należy doprawiać dekstrynami...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 532

%) podczas trawienia-dekstryny-30 cząsteczek glukozy GLIKOGEN „skrobia zwierzęca” Występowanie: wątroba, mięśnie, nerki...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1414

są początkowo oligosacharydy, zawierające 6-7 reszt glukozy tzw. Dekstryny niskocząsteczkowe, które dopiero...