Dekstryny i maltoza

note /search

Izoenzymy

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1785

, które są metabolizowane do dekstryn → maltotriozy →maltozy i niewielkich ilości glukozy. Występuje oprócz trzustki...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 861

maltoza). Beta-amylaza przemienia skrobię i dekstryny na maltozę ulegającą fermentacji. Beta-amylaza...

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1302

Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...

Trawienie węglowodanów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 749

Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1792

jako inhibitor enzymu. Ostatecznie obok β-maltozy powstają wysokocząsteczkowe „dekstryny graniczne”. Β-amylazy...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

” tworzy się w czasie prażenia kawy, słodu, pieczenia chleba Podgrzewanie maltozy i laktozy pod zwiększonym...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

%) oraz maltoza (7,3%). Kwasy organiczne w największej ilości: glukonowy, jabłkowy i cytrynowy. Olejki eteryczne...