Egzamin z technologii żywności , sem IV - cukry
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
o właściwościach emulgujących jest lecytyna. 8. Rozpuszczalnikiem używanym przy ekstrakcji oleju jest benzyna lekka...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
o właściwościach emulgujących jest lecytyna. 8. Rozpuszczalnikiem używanym przy ekstrakcji oleju jest benzyna lekka...
do glukozy i fruktozy, α-amylazę i β-amylazę, prowadzące do przemiany polisacharydów do dekstryn, a następnie...
) *hydroliza rozgałęzień (glukoamylaza) Dekstryny,maltotrioza,maltoza,glukoza ENZYMY Dekstrynujące Upłynniające...
przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...
Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...
Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...
odżywczych -polepszenie cech smakowych -poprawienie właściwości reologicznych Smażenie- silne ogrzewanie(150...
skrobii, dekstryn - obciążanie gipsem, glinką - barwienie obcymi barwnikami - herbaty czarnej - grafitem...
Właściwości funkcjonalne skrobi • W zimnej wodzie ziarna skrobi pęcznieją, • ogrzewanie...
elektryczne wykorzystuje właściwości łuku elektrycznego powstającego pomiędzy dwoma przewodnikami (elektroda...