TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW
- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
- Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...
Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...
wielo cukru, dlatego nazywane są endoamylazami. Podczas ich działania na skrobię produktami rozpadu...
szybciej wskutek czego zostają wytworzone produkty pośrednie czyli dekstryny (różnej długości łańcuchów...
)oraz dekstryny - dużo trudniejsza hydroliza hydroliza skrobi mleczko krochmalowe + ∼0,2% HCl (30 - 50 min; 0,1...
zacieru uspokaja się, dochodzi do ostatecznej hydrolizy dekstryn i przekształcania powstałych sukcesów...
-glikozydowe); Skrobia modyfikowana chemicznie: - częściowo hydrolizowana (np. dekstryny białe), - skrobia...
kukurydzianej i dla tego produktu został stworzony. Początkowo poddawano ją chemicznej, kwaśnej hydrolizie...
hydrolizie pod wpływem kwasów mineralnych: HCl lub H2SO4 reakcja przebiega przez etapy pośrednie: tworzenie...
) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna jest produktem: a) hydrolizy amylozy...