Dekstryny - strona 2

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 819

przez ludzi pektyna płynna, czyli produkty zawierające pektynę baza gumy do żucia białe lub żółte dekstryny...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 49
Wyświetleń: 679

do glukozy i fruktozy, α-amylazę i β-amylazę, prowadzące do przemiany polisacharydów do dekstryn, a następnie...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2674

mięśniowy, źródło energii dla mózgu, Chityna - składnik pancerzy owadów Dekstryna - biały lub żółtawy...

Wykład - ocena towaroznawcza miodu, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2303

, którego szybkość zależy od zawartości wody w miodzie, stosunku glukozy do fruktozy, zawartości dekstryn...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1344

% dekstryn. Przygotowanie drożdży Namnażanie drożdży w części zacieru, wzbogaconej substancjami ozdobnymi...