Dekstryny miodowe

note /search

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1323

Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

skrobi do dekstryn (dekstryny graniczne)- przerwa scukrzająca Stosowane jest również ukwaszanie zaciru...

Trawienie węglowodanów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 749

Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...

ŻYWIENIE W DNIE MOCZANOWEJ

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 42
Wyświetleń: 553

ograniczyć do połowy normy, - zwiększenie spożycie węglowodanów, - potrawy należy doprawiać dekstrynami...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 896

%) podczas trawienia-dekstryny-30 cząsteczek glukozy GLIKOGEN „skrobia zwierzęca” Występowanie: wątroba, mięśnie, nerki...