Dekstryny miodowe - strona 2

note /search

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

, dekstryny, błonnik, pektyny, -naturalnym ich środowiskiem jest gleba. Udział bakterii masłowych w niszczeniu...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 637

%) podczas trawienia-dekstryny-30 cząsteczek glukozy GLIKOGEN „skrobia zwierzęca” Występowanie: wątroba, mięśnie, nerki...

Cykle przemocy w rodzinie

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Pobrań: 14
Wyświetleń: 434

. Staje się apatyczna, traci ochotę do życia, odczuwa złość i bezradność. Faza miodowego miesiąca...

Wykład - Hymn 63

  • Uniwersytet Warszawski
  • Hinduizm
Pobrań: 0
Wyświetleń: 637

krople miodowe spadają! Wóz zaprzęgają Maruty dla chwały, Jakby bohater, co chce krowy zdobyć, Barwne...

Wykład - produkty pszczele, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 161
Wyświetleń: 875

surowca miodowego jest spadź, składająca się głównie z wydalin żerujących na roślinach mszyc, rzadziej...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1792

są początkowo oligosacharydy, zawierające 6-7 reszt glukozy tzw. Dekstryny niskocząsteczkowe, które dopiero...

Zafałszowania żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1204

miodowe i cukrowe - W piernikach miodowych miód powinien stanowić nie mniej niż 50% środków słodzących...