Dekstryny skrobia

note /search

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

przez ludzi pektyna płynna, czyli produkty zawierające pektynę baza gumy do żucia białe lub żółte dekstryny...

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1323

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW Enzymy amylolityczne (amylazy) Skrobia (glikogen) Alfa-amylaza ślinowa...

Trawienie węglowodanów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 749

TRAWIENIE WĘGLOWODANÓW Enzymy amylolityczne (amylazy) Skrobia (glikogen) Alfa-amylaza ślinowa...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

-glikozydowe); Skrobia modyfikowana chemicznie: - częściowo hydrolizowana (np. dekstryny białe), - skrobia...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 896

%) podczas trawienia-dekstryny-30 cząsteczek glukozy GLIKOGEN „skrobia zwierzęca” Występowanie: wątroba, mięśnie, nerki...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 637

%) podczas trawienia-dekstryny-30 cząsteczek glukozy GLIKOGEN „skrobia zwierzęca” Występowanie: wątroba, mięśnie, nerki...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1792

polisacharydów (skrobia, glikogen) na cukry o mniejszych cząsteczkach. Enzymy te działają się na wiązania -D...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

lub wrzeciona, -mają zdolność do rozkładu wielocukrów na cukry proste, a więc m.in. rozkładają skrobię...