Dekstryny skrobia - strona 2

note /search

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2807

galaktozy, glukozy i fruktozy Polisacharydy: Skrobia - materiał zapasowy roślin, daje uczucie sytości...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

i rozluźnienie połączeń międzykomórkowych - umożliwia to uwolnienie ziaren skrobi, skleikowanie i przejście...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 861

skrobi, wytwarza dekstryny (amylodekstryny) i daje zabarwienie fioletowe, erytrodekstryny - zabarwienie...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1183

przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...