Dekstryny skrobia - strona 3

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1386

, co wiąże się z rozkładem skrobi do dekstryn o małych cząsteczkach znaczenie α i β amylazy w technol jest b...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1134

)oraz dekstryny - dużo trudniejsza hydroliza hydroliza skrobi mleczko krochmalowe + ∼0,2% HCl (30 - 50 min; 0,1...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1470
Wyświetleń: 10976

zamiast droższych przetworów owocowych, skrobia dodawana do rozcieńczonej śmietany, dodatek sody...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1225

skrobi do dekstryn (dekstryny graniczne)- przerwa scukrzająca Stosowane jest również ukwaszanie zaciru...

Substancje dodawane celowo do żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1155

(z wysuszonych wytłoków jabłek, z wysuszonego miąższu) baza gumy do żucia -dekstryny, prażona dekstrynizowana...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1897

aktywność amylolityczna i proteolityczna. Pod wpływem -amylazy skrobia ulega rozpadowi do dekstryn...