Dekstryny skrobia - strona 4

Skrobia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1351

Skrobia • Podstawowy polisacharyd zapasowy roślin; • pod względem ilościowym główny składnik...

Skrobia - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1890

Skrobia występuje w produktach roślinnych w postaci ziarenek o średnicy 1 - 100 nm, o kształtach...

Amylopektyna - budowa ziaren skrobii

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 2079

; • właściwości żelotwórcze pojawiają się przy wysokich... amylopektyny. BUDOWA I SKŁAD ZIAREN SKROBI (l...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1596

– skrobia hydrolizowana jest przez enzymy amylazy. W wyniku jej rozpadu powstają coraz krótsze łańcuchy...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2471

aktywność amylolityczna i proteolityczna. Pod wpływem -amylazy skrobia ulega rozpadowi do dekstryn...

Ph roztworu

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Paweł Perkowski
  • Chemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1673

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...