Dekstryny skrobia - strona 5

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 1372

. Mikroorganizmy amylolityczne. Skrobia w wyniku działania α-amylazy rozkłada się do dekstryn, na które działają β...

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 2520

białka? a) rybosom b) mitochondriom c) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna...

Dodatki do żywności - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1645

do stosowania w żywności) 2) Składniki żywności o określonej wartości spożywczej pochodzenia roślinnego (skrobie...

Ph roztworu - wskaźniki

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Paweł Perkowski
  • Chemia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 896

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...

Znaczenie technologiczne glutenu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 196
Wyświetleń: 2898

węglowego, są to: skrobia, błonnik, śluzy. gumy w ziarnie zbóż występują wszystkie formy cukrów w większych...