Dekstryny - strona 4

note /search

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

)oraz dekstryny - dużo trudniejsza hydroliza hydroliza skrobi mleczko krochmalowe + ∼0,2% HCl (30 - 50 min; 0,1...

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1302
Wyświetleń: 3836

białka? a) rybosom b) mitochondriom c) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna...

Biochemia, Testy przykładowe cz2

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 672
Wyświetleń: 1645

) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna jest produktem: a) hydrolizy amylozy...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1519

skrobi do dekstryn (dekstryny graniczne)- przerwa scukrzająca Stosowane jest również ukwaszanie zaciru...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

-glikozydowe); Skrobia modyfikowana chemicznie: - częściowo hydrolizowana (np. dekstryny białe), - skrobia...

Ph roztworu

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2002

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

dekstryn, a w końcowym etapie maltotrioza, maltoza i glukoza. Aktywność tę bada się na podło u zawierającym...