Dekstryny - strona 5

Wejściówka-oznaczanie wody

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 84
Wyświetleń: 595

dużą ilość białek, cukrów i dekstryn (np. sery czy mięsa, zwiększa się powierzchnię parowania próbki...

Substancje dodawane celowo do żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1155

(z wysuszonych wytłoków jabłek, z wysuszonego miąższu) baza gumy do żucia -dekstryny, prażona dekstrynizowana...

Ph roztworu - wskaźniki

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Paweł Perkowski
  • Chemia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 896

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1169

i dekstryn - suszenie próbek ze wstępnym podsuszaniem w T 60 st.C, po zmieszaniu z piaskiem (mięso, sery...

Fizjologia - test

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Piotr Kubica
  • Fizjologia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 742

i dekstryn e) w jelicie grubym w postaci glukozy i laktozy 22. Zespół QRS w zapisie EKG odpowiada...