Procesy produkcyjne cz.1b
- Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
- Procesy produkcyjne
przez: • wysychanie, tj.: ług posiarczynowy, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
przez: • wysychanie, tj.: ług posiarczynowy, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty...
, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty, • spoiwa wiążące chemicznie, tj...
ponad 10 jednostek monosacharydowych, np. skrobia, dekstryny, a także błonnik i inulina (nie trawione...
powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...
powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...
dekstryn, barwiących się w obecności jodu: amylodekstryny → barwa niebieskofiołkowa erytrodekstryny → barwa...
białka? a) rybosom b) mitochondriom c) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna...
Neurohormonalna regulacja ośrodka głodu i sytości: Ośrodek głodu: -NPY (!) -grelina (!) -dekstryny Ośrodek sytości...
(dekstryna, maltoza, glukoza 15 - 20 % H2O) Zagęszczanie przez odparowanie 2 ograniczenia: utrata substancji...
, rozkładana jest do dekstryn potem do maltozy a następnie do glukozy. Drobnoustroje amylolityczne np...