Wpływ czynników fizycznych na drobnoustroje- ćwiczenia
- Politechnika Wrocławska
- Mikrobiologia lekarska
Lugola (bądź brązowe/bordowe zabarwienie, jeśli jest częściowo zhydrolizowana - z dekstrynami (wiązania...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Lugola (bądź brązowe/bordowe zabarwienie, jeśli jest częściowo zhydrolizowana - z dekstrynami (wiązania...
koloru. Na początku wykorzystywano tylko dwie grupy enzymów: bakteryjne -amylazy (→ dekstryny...
skrobia, pektyny i dekstryny: stosowane w przemyśle spożywczym jako zagęstniki, modyfikowana skrobia...
, wysokość 6,4 mm) umieszczonych na metalowej lub szklanej płytce pokrytej mieszaniną gliceryny i dekstryny...
-amylazę, prowadzące do przemiany polisacharydów do dekstryn a następnie do cukrów prostych; oksydazę...
, dekstryn, tłuszczów tworzących błonkę: bibuła (mleko) - produkty o dużej zawartości wody - zwiększenie...
. 50-600C STOSUJE SIĘ DO: -produktów zawierających duże ilości białek, cukrów prostych i dekstryn...
. 50-600C STOSUJE SIĘ DO: -produktów zawierających duże ilości białek, cukrów prostych i dekstryn...
formierski kwarcowy o ziarnistości 0,32/0,4/0,056 − spoiwo: o bentonit – 4% o dekstryna – 2% − wilgotność...
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...