Dekstryny - strona 8

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 21
Wyświetleń: 2177

% » Inne : glukoza, fruktoza, maltoza, laktoza, dekstryny • Tworzy określony smak / złagodzenie sloności...

Układ pokarmowy 2

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 854

- rozkładają białka, amylaza - trawi skrobię i dekstryny, lipaza oraz fosfolipaza A- trawią tłuszcze, elastaza...

Biochemia - wykład 8

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1393

się w kolejne dekstryny, w konsekwencji powstaje w ostatnim etapie maltoza i tu jest krytyczny moment...

Toksykologia - Zagadnienia

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1281

(z wysuszonych wytłoków jabłek, z wysuszonego miąższu) baza gumy do żucia -dekstryny, prażona dekstrynizowana...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2730
Wyświetleń: 3689

- najważniejszy etap fermentacji obejmujący fermentację maltozy powstałej z dekstryn zawartych w zacierze...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 539
Wyświetleń: 4340

, graniczne dekstryny: fruktoza, sacharoza wcześniej wytworzona: alfa-amylaza, beta-amylaza: glukoza...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 364
Wyświetleń: 3136

. Co2) -pektyna płynna -baza gumy do żucia -białe lub żółte dekstryny -prażona lub dekstrynizowana...

Chemia ogólna wykład

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • prof. dr hab. Andrzej Małecki
  • Chemia
Pobrań: 784
Wyświetleń: 8225

Mirosław Bućko, Ryszard Gajerski, Stanisław Koziński, Anna Kozłowska-Róg, Stanisław Łabuś, Andrzej Małecki, Barbara Małecka, Ryszard Mania, Marta Radecka, Małgorzata Wierzbicka, Krzysztof Wojciechowski Obliczenia w chemii ogólnej część I Podstawy teoretyczne Praca zbiorowa pod redakcją Andrzeja Ma...