Jełczenie - strona 4

note /search

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 637
Wyświetleń: 3108

przestrzenie → jełczenie tłuszczów Metody zapobiegania ususzce: -stosowanie właściwych parametrów...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

do znacznych strat witaminy A. Retinol ulega też łatwo rozkładowi w czasie jełczenia tłuszczu. Witamina...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3416

jełczenia tłuszczów i olejów, kiedy to powstają wolne rodniki a także szkodliwe dla zdrowia aldehydy...

Biochemia - materiały

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 3598

wymień glikolipidy jełczenie tłuszczów uwodornienie tłuszczów na przykładzie wzór i charakterystyka...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

dość szybko przemianom nazywanym jełczeniem (Hydroliza glicerydów, a następnie powstawanie, z uwolnionych...