Jełczenie mąki

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1946

przerobu albo produktami ubocznymi otrzymywanymi podczas przemiału zbóż na mąkę, kaszę lub płatki...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2471

przerobu albo produktami ubocznymi otrzymywanymi podczas przemiału zbóż na mąkę, kaszę lub płatki...

Quantum statis

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 763

poprzez zabezpieczenie ich przed rozkładem spowodowanym przez utlenianie, takim jak jełczenie tłuszczu...

Jełczenie - wykład

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Ładunkoznawstwo
Pobrań: 770
Wyświetleń: 6055

Jełczenie. Podczas przechowywania i transportu tłuszczów i produktów tłuszczowych zachodzą...

Wykład - próbny wypiek laboratoryjny, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Mieczysław Bojarczyk
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1267

), w których do wszystkich analizowanych próbek mąki dodaje się jednakowe ilości dodatków; czas i warunki prowadzenia ciasta i wypieku...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 77
Wyświetleń: 826

glicerydów, przyczynia się do jełczenia masła (uwolnienie się wolnego kwasu masłowego). Zastosowanie...

Witamina D - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 630

. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...

Wykład - typy zepsucia, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1050

Gnicie głębokie-beztlenowe bakterie(mięso,wędliny w GŁęBI)-Clostridium Jełczenie-Bakterie Lipofilne...