Jełczenie mąki - strona 2

Systemy przemiałowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1575

półpłaski (względnie plaski) HANDLOWE TYPY MĄKI: mąki pszenne tortowa typ 450 krupczatka typ 500 luksusowa...

Artykuly spożywcze - słówka

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Elżbieta Habielska
  • Język angielski
Pobrań: 21
Wyświetleń: 735

marzipan marcepan margarine margaryna corn flour mąka kukurydziana wheat flour mąka pszenna potato flour...

Zagadnienia z lipidów

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Agnieszka Grzegorzewska
  • Biochemia
Pobrań: 378
Wyświetleń: 2765

estrowego Tworzenie mydeł Na czym polega proces jełczenia tłuszczu? Tłuszcze -Kwas palmitynowy...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 581
Wyświetleń: 5852

(glazurujące): Tworzą warstwę ochronną - błyszczący wygląd. Środki do przetwarzania mąki: Dodane do mąki...

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1386

MAKI: czas niezbędny, by pływak przepłynął od 1 poziomu do drugiego PRZEZNACZENIE MĄKI PRZENNEJ...