Jełczenie olejów

Zagadnienia z lipidów

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Agnieszka Grzegorzewska
  • Biochemia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2681

roślinnego -olej jojoba -carnauba -kandelila Lipidy złożone Fosfolipidy a) Glicerofosfolipidy: -fosfatyd...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1323

W czasie przechowywania tłuszczów i olejów może zachodzić: Zepsucie hydrolityczne - skwaśnienie...

Jełczenie - wykład

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Ładunkoznawstwo
Pobrań: 714
Wyświetleń: 5852

Jełczenie. Podczas przechowywania i transportu tłuszczów i produktów tłuszczowych zachodzą...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1652

lub jasnokremowym. Kolor żółty świadczy o posuniętych procesach jełczenia w słoninie. SMALEC - wyborowy...

Oznaczanie zawartości tłuszczu - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 938
Wyświetleń: 3472

do ekstrakcji tłuszczu f. Buchi) Wszystkie tłuszcze i oleje pod wpływem światła, powietrza i ciepła ulegają...