Jełczenie olejów - strona 2

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 5159

potrawom tłuszcze: - roślinne oleje, oliwa, margaryna wit. E i NNKT- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe...

Toksykologia - wyklad 9

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1435

ich przed rozkładem spowodowanym przez utlenienie (np. jełczenie tłuszczu, zmiany barwy) Typowe przeciwutleniacze...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1260

(+psychrofilne), zmiany chemiczne (jełczenie tłuszczu) Solone- jełczenie tłuszczu, rozwój bakterii, barwne plamy...

Teoria Zapasów - wykład

  • Politechnika Warszawska
  • dr inż. Sylwester Gładyś
  • Badania operacyjne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 497

Teoria Zapasów - Model 2 Firma przewozowa zużywa olej samochodowy w ilości 100l miesiecznie. Cena...

Witamina D - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 630

. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...

Wykład - typy zepsucia, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1036

Gnicie głębokie-beztlenowe bakterie(mięso,wędliny w GŁęBI)-Clostridium Jełczenie-Bakterie Lipofilne...