Jełczenie oleju lnianego

Zagadnienia z lipidów

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Agnieszka Grzegorzewska
  • Biochemia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2681

roślinnego -olej jojoba -carnauba -kandelila Lipidy złożone Fosfolipidy a) Glicerofosfolipidy: -fosfatyd...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2723

jełczenia tłuszczów i olejów, kiedy to powstają wolne rodniki a także szkodliwe dla zdrowia aldehydy...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1323

W czasie przechowywania tłuszczów i olejów może zachodzić: Zepsucie hydrolityczne - skwaśnienie...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1652

lub jasnokremowym. Kolor żółty świadczy o posuniętych procesach jełczenia w słoninie. SMALEC - wyborowy...

Oznaczanie zawartości tłuszczu - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 938
Wyświetleń: 3472

do ekstrakcji tłuszczu f. Buchi) Wszystkie tłuszcze i oleje pod wpływem światła, powietrza i ciepła ulegają...

Lipidy - glicerydy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 42
Wyświetleń: 931

o mniejszym znaczeniu olej z nasion winogron olej lniany olej z migdałów olej z orzeszków laskowych olej...