Ogórki, fermantacja masłowa - wykład
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
glicerydów, przyczynia się do jełczenia masła (uwolnienie się wolnego kwasu masłowego). Zastosowanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
glicerydów, przyczynia się do jełczenia masła (uwolnienie się wolnego kwasu masłowego). Zastosowanie...
Gnicie głębokie-beztlenowe bakterie(mięso,wędliny w GŁęBI)-Clostridium Jełczenie-Bakterie Lipofilne...
ciekłą, natomiast tłuszcz kokosowy, masło kokosowe i oleje palmowe ze względu na nieznaczną ilość kwasów...
Jełczenie. Podczas przechowywania i transportu tłuszczów i produktów tłuszczowych zachodzą...
masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...
łój wolowy masło SŁONINA - tkanka tłuszczowa zdjęta z grzbietu, boków tuszy również z szumi łopatki...
) - zamiana cis na trans, zapobiega jełczeniu Tłuszcze dodane i tłuszcze ukryte Masło, margaryna w żeberkach...
do znacznych strat witaminy A. Retinol ulega też łatwo rozkładowi w czasie jełczenia tłuszczu. Witamina...
. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...
. Zawartość cholesterolu w 100 gramach mleka pełnego wynosi 10 do 15 miligramów ( w maśle 200 do 300 mg...