Jełczenie mleka

Wykład - typy zepsucia, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1050

Gnicie głębokie-beztlenowe bakterie(mięso,wędliny w GŁęBI)-Clostridium Jełczenie-Bakterie Lipofilne...

Jełczenie - wykład

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Ładunkoznawstwo
Pobrań: 763
Wyświetleń: 6020

Jełczenie. Podczas przechowywania i transportu tłuszczów i produktów tłuszczowych zachodzą...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1925

Mleko i jego przetwory Mleko Wiele tysięcy lat przed naszą erą gdy człowiek zaczął prowadzić...

Oznaczanie zawartości tłuszczu - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 3871

- hydroliza kwasowa - Rosega - Gottlieba - dotyczy oznaczania w mleku - rozpuszczanie substancji białkowej...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1659

lub jasnokremowym. Kolor żółty świadczy o posuniętych procesach jełczenia w słoninie. SMALEC - wyborowy...