Jełczenie mleka - strona 2

note /search

Witamina D - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 763

. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...

Mleko zatokowe - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 0
Wyświetleń: 791

Mleko zatokowe, przewodowe i pęcherzykowe- początkowo wytworzone mleko znajduje się w świetle...

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2947

MLEKO I PRODUKTY MLECZNE Skład chemiczny mleka Składniki / zawartość Woda 87,8% Białka 3,1...

Toksykologia - wyklad 9

  • Toksykologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1561

gatunków aloesów drażni jelito grube i narządy miednicy małej (poronienia) przechodzi do mleka β - AZARON...

Laktopoeza - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2464

Laktopoeza Laktopoeza - utrzymanie wytwarzania mleka zapoczątkowanego w czasie laktogenazy...

Zagadnienia z lipidów

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 777
Wyświetleń: 3640

estrowego Tworzenie mydeł Na czym polega proces jełczenia tłuszczu? Tłuszcze -Kwas palmitynowy...