Jełczenie mleka - strona 2

Witamina D - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 630

. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...

Mleko zatokowe - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Iwona Puzio
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 0
Wyświetleń: 756

Mleko zatokowe, przewodowe i pęcherzykowe- początkowo wytworzone mleko znajduje się w świetle...

Mleko i jego przetwory - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 56
Wyświetleń: 700

Mleko i jego przetwory Produkty te szybko podnoszą poziom cukru we krwi, dlatego nie można ich pić...

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1876

MLEKO I PRODUKTY MLECZNE Skład chemiczny mleka Składniki / zawartość Woda 87,8% Białka 3,1...

Toksykologia - wyklad 9

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1435

gatunków aloesów drażni jelito grube i narządy miednicy małej (poronienia) przechodzi do mleka β - AZARON...

Badanie organoleptyczne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1792

. Cechy organoleptyczne stanowią istotny element składowy jakości mleka i jego przetworów. Badanie...

Laktopoeza - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Iwona Puzio
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 56
Wyświetleń: 2128

Laktopoeza Laktopoeza - utrzymanie wytwarzania mleka zapoczątkowanego w czasie laktogenazy...

Zagadnienia z lipidów

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Agnieszka Grzegorzewska
  • Biochemia
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2681

estrowego Tworzenie mydeł Na czym polega proces jełczenia tłuszczu? Tłuszcze -Kwas palmitynowy...