Skażenie mikrobiologiczne żywności - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
zwierzęce (mleko, mięso) Zagrożenie skażeniem mikrobiologicznym wybranych surowców i produktów spożywczych...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
zwierzęce (mleko, mięso) Zagrożenie skażeniem mikrobiologicznym wybranych surowców i produktów spożywczych...
. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...
Mleko zatokowe, przewodowe i pęcherzykowe- początkowo wytworzone mleko znajduje się w świetle...
Mleko i jego przetwory Produkty te szybko podnoszą poziom cukru we krwi, dlatego nie można ich pić...
kwasy tłuszczowe tworząc z metalami mydła, katalizują proces autooksydacji, prowadzący do jełczenia...
MLEKO I PRODUKTY MLECZNE Skład chemiczny mleka Składniki / zawartość Woda 87,8% Białka 3,1...
gatunków aloesów drażni jelito grube i narządy miednicy małej (poronienia) przechodzi do mleka β - AZARON...
. Cechy organoleptyczne stanowią istotny element składowy jakości mleka i jego przetworów. Badanie...
Laktopoeza Laktopoeza - utrzymanie wytwarzania mleka zapoczątkowanego w czasie laktogenazy...
estrowego Tworzenie mydeł Na czym polega proces jełczenia tłuszczu? Tłuszcze -Kwas palmitynowy...