Jełczenie mleka - strona 3

Wykład - produkty mleczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 609

w mleku lub śmietanie zbijają się w gronka, następnie w ziarna, które po oddzieleniu maślanki...

Artykuly spożywcze - słówka

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Elżbieta Habielska
  • Język angielski
Pobrań: 21
Wyświetleń: 735

mąka ziemniaczana skimmed milk mleko odtłuszczone pasteurized milk mleko pasteryzowane full-cream milk...

Fizyczne cechy mleka - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 231
Wyświetleń: 2527

FIZYCZNE CECHY MLEKA Obce zapachy i posmaki w mleku są wywołane przez: - mechaniczne (niekiedy...

Wiadomości o mleku - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 735

WIADOMOŚCI PODSTAWOWE O MLEKU Mleko surowe - mleko uzyskane z gruczołów mlecznych zwierząt...

Schładzanie mleka - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1624

SCHŁADZANIE MLEKA International Dairy Federation zaleca schładzanie mleka do temperatury 4 stopni...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1358

METODY KONSERWACJI MLEKA Mleko surowe, otrzymywane nawet przy znacznych staraniach o jego czystość...