Jełczenie mleka - strona 3

Wykład - produkty mleczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 602

w mleku lub śmietanie zbijają się w gronka, następnie w ziarna, które po oddzieleniu maślanki...

Artykuly spożywcze - słówka

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Elżbieta Habielska
  • Język angielski
Pobrań: 14
Wyświetleń: 728

mąka ziemniaczana skimmed milk mleko odtłuszczone pasteurized milk mleko pasteryzowane full-cream milk...

Fizyczne cechy mleka - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2478

FIZYCZNE CECHY MLEKA Obce zapachy i posmaki w mleku są wywołane przez: - mechaniczne (niekiedy...

Wiadomości o mleku - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 728

WIADOMOŚCI PODSTAWOWE O MLEKU Mleko surowe - mleko uzyskane z gruczołów mlecznych zwierząt...

Schładzanie mleka - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1617

SCHŁADZANIE MLEKA International Dairy Federation zaleca schładzanie mleka do temperatury 4 stopni...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1337

METODY KONSERWACJI MLEKA Mleko surowe, otrzymywane nawet przy znacznych staraniach o jego czystość...