Jełczenie mleka - strona 4

note /search

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3388

ustawodawstwem nie wolno barwić takich produktów jak: mleko, śmietana, sery twarogowe, herbata, kakao, kawa...

Referat mleko

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 4879

POLSKI RYNEK MLEKA I JEGO PRZETWORÓW Kraków dnia 18.12.2009 r. Podstawowym rynkiem zbytu wśród...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

do znacznych strat witaminy A. Retinol ulega też łatwo rozkładowi w czasie jełczenia tłuszczu. Witamina...

Powstawanie mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1750

Powstawanie mleka -Czynność gruczołów mlekowych regulowana jest nerwowo i hormonalnie. -Gruczoły...