Jełczenie mleka - strona 5

note /search

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1267

ze zjełczałego surowca mrożonego. Często jełczeją śledzie solone. Powszechnie jako części jadalne ciała ryb...

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...

Egzamin - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1631

EGZAMIN ZESTAW 3 1. Właściwości fizykochemiczne mleka -napięcie powierzchniowe -temperatura...

Kolokwium zaliczeniowe - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1498

w mleku: Płytkowa (na płytkach Petriego) Metoda Wolkera Przy użyciu Petrifilmu Przy użyciu Polutestu...