Substancjke bakteriostatyczne w mleku - wykład, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
SUBSTANCJE HAMUJĄCE I BAKTERIOSTATYCZNE W MLEKU Obecność substancji hamujących w mleku...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
SUBSTANCJE HAMUJĄCE I BAKTERIOSTATYCZNE W MLEKU Obecność substancji hamujących w mleku...
Oznaczenie świeżości mleka Oznaczanie kwasowości potencjalnej (miareczkowej) mleka Kwasowość...
Technologia Przetwórstwa Mleka WYKŁAD I Podręczniki: MLECZARTSTWO - zagadnienia wybrane pod red...
jełczenia aldehydowego. Charakterystycznym związkiem powstającym w tym jełczeniu jest aldehyd epihydrynowy...
ze zjełczałego surowca mrożonego. Często jełczeją śledzie solone. Powszechnie jako części jadalne ciała ryb...
tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...
EGZAMIN ZESTAW 3 1. Właściwości fizykochemiczne mleka -napięcie powierzchniowe -temperatura...
PRZECHOWYWANIE MLEKA I SIARY Mleko i siara (przechowywana osobno)- muszą...
w mleku: Płytkowa (na płytkach Petriego) Metoda Wolkera Przy użyciu Petrifilmu Przy użyciu Polutestu...
z działalności bakterii mezofilnych kwasu mlekowego: Twaróg Śmietana Maślanka Zsiadłe mleko...