Biochemia - wykład 8
- Politechnika Śląska
- Biochemia
się w kolejne dekstryny, w konsekwencji powstaje w ostatnim etapie maltoza i tu jest krytyczny moment...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
się w kolejne dekstryny, w konsekwencji powstaje w ostatnim etapie maltoza i tu jest krytyczny moment...
zacierania Metoda zacierania z przeskokiem Rozkład skrobi podczas zacierania (glukoza, maltoza, maltotrioza...
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...
, którego szybkość zależy od zawartości wody w miodzie, stosunku glukozy do fruktozy, zawartości dekstryn...
są materiałem energetycznym (fruktoza) i odżywczym (maltoza, laktoza, rafinoza Węglowodany (cukrowce, sacharydy...
Sacharoza Maltoza, rafinoza, kestoza, esloza i inne wielocukry 79,59 38,19 31,28 1,31 7,31 Kwasy 1,50 Białka...
) cukry proste - glukoza - fruktoza - galaktoza 2) cukry złożone a) dwucukry - maltoza - laktoza...
2. maltoza w zależności od pH 3. jak odróżnić glukozę od ksylozy 4. reakcja z DNS 5. nie wiem 1...
cierpkości i lotnych kwasów tłuszczowych) b) dość silna (150-220) - dekstrynizacja skrobi (żółte dekstryny...
- wybijalność ( żywice syntetyczne, asflat , dekstrynę, melasę ,, tlemnek żelaza ) -Odp. Na wypalenie ( pył...