Dekstryny i maltoza - strona 5

note /search

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 637

%) podczas trawienia-dekstryny-30 cząsteczek glukozy GLIKOGEN „skrobia zwierzęca” Występowanie: wątroba, mięśnie, nerki...

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2688

- glukoza, p - pierścień piranozowy, f- pierścień furanozowy • Maltoza 0-α-D-Glcp(l->4)D-Glcp Ry6. 5.10...

Węglowodany - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1120

(cukier buraczany, trzcinowy) G+F Laktoza (cukier mlekowy)G+Galaktoza Maltoza (cukier słodowy) G+G...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3227
Wyświetleń: 4452

- najważniejszy etap fermentacji obejmujący fermentację maltozy powstałej z dekstryn zawartych w zacierze...