Etapy rozkurczu
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Technologia mięsa
% » Inne : glukoza, fruktoza, maltoza, laktoza, dekstryny • Tworzy określony smak / złagodzenie sloności...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
% » Inne : glukoza, fruktoza, maltoza, laktoza, dekstryny • Tworzy określony smak / złagodzenie sloności...
fruktozy, skrobi, roztworu sacharozy, roztworu maltozy, roztworu laktozy i wymieszano. Wszystkie probówki...
. skrobi, glikogenu) kolejno odczepiane są dwucukrowe cząsteczki maltozy * maltaza - enzym ściany jelita...
. skrobi, glikogenu) kolejno odczepiane są dwucukrowe cząsteczki maltozy * maltaza - enzym ściany jelita...
. Podczas fermentacji alkoholowej niskocząsteczkowych cukrów (glukozy, maltozy, sacharozy) powstaje CO2 i alkohol...
, maltoza, laktoza) -polisacharydy (np.: skrobia i celuloza) Monosacharydy stanowią polihydroksyaldehydy...
: preparaty dextro-maltoza (Nidex) lub olej kukurydziany - do 17% masy pokarmu Woda: dopajanie! (pokrycie...
paszowych i etanolu Maltoza: po hydrolizie skrobi i glikogenu, brzeczka piwna Skrobia: produkcja etanolu...
cukrów prostych- sacharoza (glukoza+ fruktoza), maltoza (2* glukoza) trojcukry - rafinoza (glukoza...
-glikozydowe); Skrobia modyfikowana chemicznie: - częściowo hydrolizowana (np. dekstryny białe), - skrobia...