Dekstryny i maltoza - strona 8

note /search

Ph roztworu

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2002

 solwatacji .Przykładem uwodnienia jest przemiana hematytu w limonit , skrobi w dekstrynę orazanhydrytu w gips...

Metody oraz źródła błędów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 483
Wyświetleń: 4221

. sacharoza, maltoza, laktoza, rafinoza, stachioza) Polisacharydy - złożone z więcej niż 10 jednostek...

Rozpuszczalność

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Biochemia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1134

…) Nazewnictwo Celuloza - celulaza Proteina - proteaza Maltoza - maltaza Amyloza - amylaza Nazwy potoczne...

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1547

, co wiąże się z rozkładem skrobi do dekstryn o małych cząsteczkach znaczenie α i β amylazy w technol jest b...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1372

i dekstryn - suszenie próbek ze wstępnym podsuszaniem w T 60 st.C, po zmieszaniu z piaskiem (mięso, sery...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2520

oligosacharydy np. maltoza i laktoza, gdzie jedna z grup aldehydowych pozostaje wolna Właściwości redukujące...