Liofilizacja mięsa - strona 27

note /search

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 1337
Wyświetleń: 8652

Wędliny 2-5 Ryby i przetwory rybne 1-2 Jaja kurze całe 1 Mięso i jego przetwory 0,4 - 1 Mleko krowie...

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 2002

w wybranych produktach w mikrogramach/100g Mięso Wątroba wołowa 14200 Wątroba wiepszowa 13000 Wątróbki...

Barwniki naturalne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 714
Wyświetleń: 3542

jest bardziej trwała forma oksoniowa - hemoglobina i mioglobina-czerwone porfirynowe barwniki mięsa rozpuszczalne...

Prehistoria - Paleolit

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2170

, które dostarczały im mięsa, mleka, skór i wełny. Ludzie mieszkali w domach z kamienia lub gliny czy drewna ubierali...