Liofilizacja mięsa - strona 28

note /search

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

-11% obj.) obj. czas przechowywania mięsa do 40 dni. Możliwe także przechowywanie w atmosferze...

Choroba Minamata - wykład

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • Ekotoksykologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 3745

się pożywieniem dla ludzi spożywających ją z mięsem ryb. Doszło do masowego zatrucia ludności - pierwsze w 1956r...

Wykład - drób rzeźny, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1750

, mięsa i pierza. Drób grzebiący: KURY nieśny lekki nieśny średnio ciężki mięsny INDYKI lekki średni...

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1267

. Zjełczały tłuszcz rybny rozpoznaje się po zażółceniu lub zbrunatnieniu mięsa oraz po zapachu i smaku tzw...