Utrwalanie produktów mięsnych - wykład, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Utrwalanie produktów mięsnych: suszenie liofilizacja (suszenie sublimacyjne) solenie i peklowanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Utrwalanie produktów mięsnych: suszenie liofilizacja (suszenie sublimacyjne) solenie i peklowanie...
KOKWIUM NR,2- MIĘSO Opisówka: 1. Co to przewodność elektryczna mięsa 2. Co wpływa na jakość...
WADY MIĘSA Mięso ciemne (DFD)- ciemne, twarde i suche (dark, firm, dry)- mięso to charakteryzuje...
CHŁODZENIE MIĘSA Konserwacja tym sposobem powoduje najmniejsze zmiany jakościowe produktu...
Odczyn mięsa (pH) Podstawowym kryterium jakościowym jest kwasowość mięsa. Jej znaczenie...
- utlenianie dodat.- dodatkowych f. - funkcje Technologia mięsa - wykłady poziom podstawowy wykład nr 1 Mięso...
są przechowywane w temperaturze 4'C. 3.Liofilizacja Pozwala na długoletnie przechowywanie drobnoustrojów...
ZMIANY POUBOJOWE ZACHODZĄCE W MIĘSIE Autolityczne zmiany, które zachodzą po uboju w tkance...
Wodochłonność mięsa: Znaczenie z punktu widzenia przydatności technologicznej mięsa, ma postać...
Barwa mięsa: Typowe czerwona zabarwienie świeżego mięsa jest powodowane przez białka: Mioglobinę...