Wykład - wady mięsa, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Wady mięsa: -PSE- bladej, szarobiałej, szarożółtej barwie, miękka konsystencja, podatność...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Wady mięsa: -PSE- bladej, szarobiałej, szarożółtej barwie, miękka konsystencja, podatność...
Poubojowe przemiany mięsa: Przemiany węglowodanów: - beztlenowy metabolizm glikogenu do kwasu...
CECHY MIĘSA SPOISTOŚĆ I KONSYSTENCJA Miarą ich jest opór jaki stawia mięso sile rozrywającej...
kaloryczność Części jadalne ryb są źródłem pełnowartościowego białka, jak mięso zwierząt rzeźnych...
oraz podgotowywanie i gotowanie mięsa. Inne operacje z udziałem mikrofal, takie jak suszenie próżniowe, liofilizacja...
łopatka minced meat mięso mielone beef mięso wołowe lamb jagnięcina calve's-foot jelly nóżki cielęce...
techniczny Pakowanie mięsa, po co się zostawia powietrze? W konserwach zostawia się 1/3 ciśnienia...
OCENA MIĘSA Ocena mięsa: Po badaniu i wykonaniu analiz urzędowych lekarz weterynarii w zależności...
Gastronomia 16.01.06 Wpływ różnych metod obróbki wstępnej mięsa na jakość i wydajność potraw...
Mięso, drób, ryby Produkty te nie zawierają węglowodanów, a dostarczają dużych ilości białka...