Liofilizacja mięsa - strona 2

note /search

Wykład - wady mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 168
Wyświetleń: 714

Wady mięsa: -PSE- bladej, szarobiałej, szarożółtej barwie, miękka konsystencja, podatność...

Poubojowe przemiany mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 455
Wyświetleń: 2331

Poubojowe przemiany mięsa: Przemiany węglowodanów: - beztlenowy metabolizm glikogenu do kwasu...

Wykład - cechy mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1239

CECHY MIĘSA SPOISTOŚĆ I KONSYSTENCJA Miarą ich jest opór jaki stawia mięso sile rozrywającej...

Wartość spożywcza ryb - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 553

kaloryczność Części jadalne ryb są źródłem pełnowartościowego białka, jak mięso zwierząt rzeźnych...

Mikrofale, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1302

oraz podgotowywanie i gotowanie mięsa. Inne operacje z udziałem mikrofal, takie jak suszenie próżniowe, liofilizacja...

Meat and cred - słówka

  • Uniwersytet Warszawski
  • Język angielski
Pobrań: 21
Wyświetleń: 791

łopatka minced meat mięso mielone beef mięso wołowe lamb jagnięcina calve's-foot jelly nóżki cielęce...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1974

techniczny Pakowanie mięsa, po co się zostawia powietrze? W konserwach zostawia się 1/3 ciśnienia...

Wykład - ocena mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 84
Wyświetleń: 987

OCENA MIĘSA Ocena mięsa: Po badaniu i wykonaniu analiz urzędowych lekarz weterynarii w zależności...