To tylko jedna z 2 stron tej notatki. Zaloguj się aby zobaczyć ten dokument.
Zobacz
całą notatkę
Meat and cred exp
exp
entrecote
antrykot mutton
baranina beefsteak
befsztyk smoked bacon
boczek wędzony veal
cielęcina poultry
drób venison
dziczyzna tripe
flaki knuckle of pork
golonka thin smoked pork sausage
kabanosy haggis
kaszanka sausage
kiełbasa frankfurter
kiełbaska horse meat
konina hen
kura spatula
łopatka minced meat
mięso mielone beef
mięso wołowe lamb
jagnięcina calve's-foot jelly
nóżki cielęce w galarecie pig's trotters
nóżki wieprzowe tongue
ozór breakfast sausage
par ówka pate
pasztet liver sausage
pasztetowa turkey breast
pierś indyka offal
podroby loin
polędwica fillet of beef
polędwica wołowa brawn
salceson venison
sarnina pork loin
schab chicken wings
skrzydełka kurczaka pork fat
słonina dry sausage
sucha kiełbasa rissole
sznycel cielęcy ham
szynka turkey leg
udko indyka veal leg
udziec cielęcy mutton leg
udziec barani liver
watroba pork
wieprzowina spare ribs
żeberka wieprzowe a nice piece of meat
ładny kawałek mięsa lean meat
mięso chude dep-frozen meat
mięso mrożone raw meat
mięso surowe bad meat
mięso nieswieze, zepsute tough meat
mięso żylaste rasher of bacon
plasterek bekonu slice of sausage
plasterek kiełbasy slice of ham
plasterek szynki butcher
rzeźnik
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)