Wykład - właściwości fizyczne mięsa, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Właściwości fizyczne mięsa: -konsystencja -gęstość właściwa -przewodność cieplna -przewodność...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Właściwości fizyczne mięsa: -konsystencja -gęstość właściwa -przewodność cieplna -przewodność...
MIĘSO Mięso stanowi zespół licznych elementów histologicznych, z których największa rolę odgrywa...
, mikroorganizmy w żywności, mleko i jego przetwory, mięso i przetwory mięsne, chemiczne zanieczyszczenia żywności...
bytuje na skórze. W podrobach tzn. śledzionie, wątrobie i in. jest ich więcej niż w mięśniach. Mięso...
, które nie były przeznaczane na ofiarę, lecz zjadane przez ludzi. Nie wolno było również spożywać mięsa zwierząt upolowanych...
się na wyparkach próżniowych a następnie suszy na drodze liofilizacji lub w suszarniach rozpyłowych przeprowadzając...
Gnicie głębokie-beztlenowe bakterie(mięso,wędliny w GŁęBI)-Clostridium Jełczenie-Bakterie Lipofilne...
całkowitej użyteczności. Analizujemy miesięczną konsumpcję warzyw oraz mięsa w kilogramach i proporcje...
odżywczych mięsa oraz strat wody. Przy dłuższym gotowaniu w temperaturze 100°C straty surowca dochodzą...
zmianie. - mrożenie; zachowuje wartość odżywczą, smakową i zapachową - liofilizacja; zachowuje wartość...