Liofilizacja mięsa - strona 3

note /search

Mięso - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1001

MIĘSO Mięso stanowi zespół licznych elementów histologicznych, z których największa rolę odgrywa...

Historia weterynarii - wykład 4

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Historia weterynarii
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1155

, które nie były przeznaczane na ofiarę, lecz zjadane przez ludzi. Nie wolno było również spożywać mięsa zwierząt upolowanych...

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2856

się na wyparkach próżniowych a następnie suszy na drodze liofilizacji lub w suszarniach rozpyłowych przeprowadzając...

Krzywa obojętności

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Mikroekonomia
Pobrań: 511
Wyświetleń: 1834

całkowitej użyteczności. Analizujemy miesięczną konsumpcję warzyw oraz mięsa w kilogramach i proporcje...

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 49
Wyświetleń: 826

odżywczych mięsa oraz strat wody. Przy dłuższym gotowaniu w temperaturze 100°C straty surowca dochodzą...