Przechowywanie szczepów, metody hodowli- wykład 21
- Politechnika Warszawska
- Mikrobiologia
drobnoustrojów • Pasażowanie czystych kultur • Zamrażanie kultur • Suszenie czystych kultur • Liofilizacja kultur...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
drobnoustrojów • Pasażowanie czystych kultur • Zamrażanie kultur • Suszenie czystych kultur • Liofilizacja kultur...
, cząstki są równej wielkości (bo w liofilizacji otrzymuje sie grudę, która trzeba rozdrobić...
TECHNOLOGIA MIĘSA 1998-02-17 _ Wykład l Produkcja mięsa : dawniej 3% na l mieszkańca dziś 5% na l...
artykułów zajmuje mięso i warzywa Biedne - główny udział zajmują artykuły zbożowe. Zależności uzupełniające...
12. Produkcja napojów fermentowanych 13. Wartość rzeźna mięsa różnych gatunków zwierząt 14. Czynniki...
jest Kwaszenie Co to jest DD? Liofilizacja Proces usuwania wilgoci z materiału stałego w temperaturze...
mięsa i soli- wg. WHO czerwone mięso i jego wędzone i konserwowane przetwory należą do jednych...
Skład chemiczny mięsa: Woda: - Zawartość wody w mięsie waha się w granicach 65 – 80% i w 90...
( niech was nie zmyli ta nazwa - chodzi o suszenie, zamrażanie, liofilizacje ) > Strategie doboru podłoży > Bioreaktory...
, niedopuszczalne zabrudzenia, okopcenia, oślizgłość, naloty pleśni), jeśli mięso jest w osłonce to farsz...