Pytania na egzamin, sem IV

Nasza ocena:

3
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1561
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Pytania na egzamin, sem IV - strona 1

Fragment notatki:

1. Kategorie żywności nowej generacji (żywność atrybucyjna, nowa żywność, żywność specjalnego przeznaczenia żywieniowego) 2. Zanieczyszczenia żywności 3. Funkcje technologiczne składników żywności 4. Mleko i jego wartość odżywcza 5. Skład chemiczny mleka różnych gatunków zwierząt 6. Czynniki wpływające na skład chemiczny mleka 7. Właściwości fizykochemiczne mleka 8. Substancje bakteriostatyczne w mleku 9. Ocena mleka wg aktualnie obowiązujących przepisów 10. Pasteryzacja, sterylizacja, homogenizacja 11. Podział serów 12. Produkcja napojów fermentowanych 13. Wartość rzeźna mięsa różnych gatunków zwierząt 14. Czynniki wpływające na wartość rzeźną zwierząt 15. Budowa histologiczna mięsa 16. Skład chemiczny mięsa 17. Czynniki wpływające na skład chemiczny mięsa 18. Wady mięsa i przyczyny ich powstawania 19. Metody oceny poubojowej EUROP bydła i trzody chlewnej 20. Przemiany poubojowe w mięsie 21. Utrwalanie artykułów mięsnych 22. Skóry, budowa, topografia, konserwacja, magazynowanie 23. Czynniki wpływające na jakość skór 24. Ryby, podział, wartość użytkowa i spożywcza, konserwacja 25. Wełna, rodzaje, wartość użytkowa, klasyfikacja 26. Drób rzeźny, podział i klasyfikacja 27. Jaja, wartość odżywcza, klasyfikacja, obrót jajami 28. Miód - podział miodów, wartość odżywcza, produkty pszc
... zobacz całą notatkę

Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz