Laktoza - strona 6

Wykład - regulacja pobierania pasz, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 84
Wyświetleń: 924

(poniżej 21°C) w którym dochodzi do fermentacji laktozy do kwasu mlekowego. Zsiadłe mleko można stosować...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 819

” tworzy się w czasie prażenia kawy, słodu, pieczenia chleba Podgrzewanie maltozy i laktozy pod zwiększonym...

Komórki somatyczne w mleku - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 938

% -obniżenie zawartości laktozy do ok. 4,3% a w ostrych stanach zapalnych nawet do 2% -zmniejsza...