Laktoza - strona 7

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1015

ich działania laktoza ulega fermentacji mlekowej, powstały kwas mlekowy powoduje zakwaszenie mleka do pH ~5...

Aldozy - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1162

. Wchodzi w skład dwucukru laktozy. Cukier ten nie jest spotykany w postaci wolnej. Jest wiązany z białkiem...

Egzamin z technologii żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1197

laktozę. 16. Oksydazę glukozową można wykorzystać przy produkcji suszonej masy jajecznej do hamowania...

Regulacja Biosyntezy białka

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala-Kałucka
  • Biochemia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 2072

mało enzymu β-galaktozydazy. Gdy jedynym źródłem węgla jest laktoza, bakterie potrzebują β-galaktozydazy...

Wskaźniki czystości wody

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Ewa Chojnacka
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1113

. Najprostszy wykorzystuje właściwość bakterii fermentacji laktozy z wytworzeniem kwasów i gazu w temperaturze...

Selekcja mikroorganizmów- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1547

Escherichia coli z B-galaktozydaza jako enzymem konstytutywnym, induktorem była laktoza o niskim stężeniu...