Cukry redukujące - strona 4

note /search

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1435

, gdyż jest ona cukrem redukującym laktozę i sacharozę, które są cukrami nieredukującymi, poddaje się hydrolizie kwasowej...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 1337
Wyświetleń: 8666

(węglan sodu, kwas cytrynowy, siarczan miedzi) przez cukry redukujące obecne w badanym roztworze Reakcja...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2520

Oznaczenie polega na ilościowym redukowaniu przez cukry redukujące (o stężeniu 0,1 - 0,4%) jonów miedzi Cu2...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

+ fruktoza (tzw. inwersja) - łatwa hydroliza HCl - 1M, 100 oC; cukry redukujące (maltoza, laktoza...

Analiza żywności-pytania przykladowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1477

twardość przemijającą? Kwasowość czynna i lotna. Podaj zasadę oznaczenia. Cukry redukujące. Mutarotacja...