Cukry redukujące - strona 4

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1162

, gdyż jest ona cukrem redukującym laktozę i sacharozę, które są cukrami nieredukującymi, poddaje się hydrolizie kwasowej...

Rozpuszczalność i utlenianie białek

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2093

produktów białkowych w umiarkowanych temperaturach i w obecności cukrów redukujących ( glukoza, fruktoza...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 658
Wyświetleń: 6874

(węglan sodu, kwas cytrynowy, siarczan miedzi) przez cukry redukujące obecne w badanym roztworze Reakcja...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1652

Oznaczenie polega na ilościowym redukowaniu przez cukry redukujące (o stężeniu 0,1 - 0,4%) jonów miedzi Cu2...

Kinetyka reakcji enzymatycznych - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • dr Marzanna Paździoch-Czochra
  • Enzymologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1393

stężenia cukrów redukujących (glukozy i fruktozy) pojawiających się w miarę postępowania enzymatycznej...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1162

+ fruktoza (tzw. inwersja) - łatwa hydroliza HCl - 1M, 100 oC; cukry redukujące (maltoza, laktoza...

Analiza żywności-pytania przykladowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1134

twardość przemijającą? Kwasowość czynna i lotna. Podaj zasadę oznaczenia. Cukry redukujące. Mutarotacja...