Pytania z analizy 2004
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Analiza żywności
, gdyż jest ona cukrem redukującym laktozę i sacharozę, które są cukrami nieredukującymi, poddaje się hydrolizie kwasowej...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, gdyż jest ona cukrem redukującym laktozę i sacharozę, które są cukrami nieredukującymi, poddaje się hydrolizie kwasowej...
produktów białkowych w umiarkowanych temperaturach i w obecności cukrów redukujących ( glukoza, fruktoza...
(węglan sodu, kwas cytrynowy, siarczan miedzi) przez cukry redukujące obecne w badanym roztworze Reakcja...
Oznaczenie polega na ilościowym redukowaniu przez cukry redukujące (o stężeniu 0,1 - 0,4%) jonów miedzi Cu2...
pojedynczą, lecz ich złoŜoną serią pomiędzy aminokwasami i cukrami redukującymi, zwykle zachodzącą...
karbonylowej (aldehydowej lub ketonowej); tak oznaczoną zawartość sacharydów nazywa się zawartością „cukrów...
prostych (glukozy i fruktozy) i ponownego oznaczenia ogólnej zawartości cukrów redukujących (po inwersji...
stężenia cukrów redukujących (glukozy i fruktozy) pojawiających się w miarę postępowania enzymatycznej...
+ fruktoza (tzw. inwersja) - łatwa hydroliza HCl - 1M, 100 oC; cukry redukujące (maltoza, laktoza...
twardość przemijającą? Kwasowość czynna i lotna. Podaj zasadę oznaczenia. Cukry redukujące. Mutarotacja...