Cukry redukujące - strona 5

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 5803

metodą jodometryczną, a zawartość cukrów redukujących odczytuje z tablic na podstawie tiosiarczanu VI...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1498
Wyświetleń: 11060

są do ich analizy jakościowej i ilościowej PRÓBA FEHLINGA → cukry redukujące utleniane cukrów w środowisku zasadowym...

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr inż. Ewa Pociecha
Pobrań: 252
Wyświetleń: 2982

A, B, C spośród wymienionych powyżej. 4. Odróżnianie cukrów redukujących od nieredukujących (reakcja...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1407

oparte są na redukcji jonów Cu2+ przez cukry redukujące w środowisku zasadowym w temperaturze wrzenia...

Analiza żywności-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 455
Wyświetleń: 1806

Luffa przez cukry redukujące obecne w badanym roztworze. Przebiega w 2 etapach: 1) próba ślepa, ustala...

Analiza żywności-skrypt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1659

Luffa przez cukry redukujące obecne w badanym roztworze. Przebiega w 2 etapach: 1) próba ślepa, ustala...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2464

(tzw. cukry redukujące). Są one w pełni przyswajalne, przez co spożycie miodu nawet w bardzo dużej...