Cukry redukujące

Redoksymetria - omówienie

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2324

sacharydów oparte na redukcji soli miedzi (II) w środowisku alkalicznym przez cukry redukujące: - metoda...

Reakcja Maillarda

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 350
Wyświetleń: 4319

przez bezpośrednią reakcję grupy karboksylowej lub hemiacetylowej cukrów redukujących z grupą aminową aminokwasów...

Oznaczenie zawartości cukrów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 742
Wyświetleń: 4361

miedzi (Cu2+  Cu+), oznacza się bezpośrednio metodą polarymetryczną a zawartość cukrów redukujących...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 987

przez Maillarda (1912 r.) przy użyciu mieszanin cukru redukującego i aminokwasu, i stąd noszą jego imię. Charakter...

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1939

to disacharyd, cukier nieredukujący, glukozy d (końcówka -ozyd), Sacharoza - P-D-fruktofuranozylo(l->2)-α-D...