Cukry redukujące - strona 2

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1946
Wyświetleń: 5579

reszt glukozowych) Skrobia jest cukrem nieredukującym, w wyniku jej częsciowej hydrolizy powstaje...

Redoksometria-pytania

  • Politechnika Warszawska
  • dr inż. Iwona Głuch
  • Chemia analityczna
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1526

zachodzą po jego dodaniu (cukry redukują miedź, niezredukowana miedź z kompleksu utlenia jod, jod...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1372

. Ponieważ w tym przypadku obserwuje się stosunkowo szybki wzrost zawartości cukrów redukujących, β-amylazy zalicza...

Pytania z cukrów i kwasów

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Beata Wikiera
  • Biochemia
Pobrań: 336
Wyświetleń: 3241

. kilka wzorów i trzeba było nazwy dopasować 2. narysować wzór cukru redukującego 3. podane nazwy enzymów procesu...

Toksykologia - wyklad 14

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 644

, z których powstaje w żywności Aminokwas + cukier redukujący głównie asparagina ogrzewanie reakcja równolegle do r...