Cukry proste - strona 5

note /search

Fermentacja mlekowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2870

+ bakterie mlekowe ⇒ 2CH3CHOHCOOH + 22,5 kcal (cukier prosty → kwas mlekowy + energia) Zastosowanie bakterii...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

do cukrów prostych; oksydazę glukozy powodującą utlenianie glukozy do kwasu glukonowego. W reakcji...

Miażdżyca - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 105
Wyświetleń: 728

i cukry proste do 10% energii Białko 10-15% energii (głównie białko pochodzenia roślinnego) NaCI do 5 g...

Techniki kulinarne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 21
Wyświetleń: 455

/dobę (ograniczyć cukry proste, stosować produkty wolno wchłaniające, równomiernie rozłożone na 5-6...